Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Swedbank i Storvik kontantlöst

Nu träder Swedbanks kunder i Storvik in i det kontantlösa samhället. Kontoret slutar hantera sedlar och mynt. I december 2013 ska inte något av Swedbanks kontor sköta kontantärenden.

Annons

En viss uppståndelse kring beslutet har rapporterats i Gävleborgs etermedier, men Elisabet Mereborg, kommunikations- och marknadsansvarig för Swedbanks mellersta region, har inte hört några klagomål från kunderna i Storvik.

Genom att skära ner på kontanthanteringen kan banken lägga mer resurser på bättre service, menar hon.

– Miljön, säkerheten och den minskade rånrisken är bara bra bieffekter. Det huvudsakliga skälet till att vi tar bort kontanthanteringen är att vi får mer tid till rådgivning, säger Elisabet Mereborg.

Hon menar att utvecklingen mot kontantlöshet sker med kundernas samtycke.

– Vi har ingen plan för det här, varje kontor väljer själv när det är i fas med kunderna och det är dags att ta bort kontanthanteringen.

Enligt Elisabet Mereborg är banken noga med att informera kunderna om utvecklingen. I dag sköter de flesta sina ärenden via internetbanken och de som inte har den betalar sina räkningar med brevgiro. Att betala räkningar över disk i banken kostar numera 150 kronor.

– Det är mycket ovanligt att någon vill betala räkningar över disk. För oss är det givetvis en större kostnad eftersom vi måste sköta betalningen manuellt. Erik Jersenius

Mer läsning

Annons