Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Synpunkterna droppar in

/
  • Hittills har 25 möten hållits och cirka hundra synpukter kommit in om hur Gävle centrum ska se ut i framtiden. ­Gävleborna har fram till fredag på sig att formulera åsikter. Och till våren får de en ny chans.

Klockan tickar för chansen att tycka till om Gävle centrums framtid. Yvonne Krantz ska ta chansen och vill se spårvagnar i Gävle.

Annons

På fredag går tiden ut för den som vill lämna in sina åsikter om förslaget på hur centrala Gävle ska se ut.

På onsdagskvällen höll kommunen ett sista möte, där Gävleborna hade chans att prata med handlare, politiker och tjänstemän om trafikavstängningen och annat.

– Runt 100 synpunkter har kommit in i diariet, säger planarkitekt Sten Hammar, som räknar med uppåt 200 när tiden går ut.

Sammanlagt 25 möten har hållits. Även om många har åsikter om trafikavstängningen tycker man ändå till ganska brett om centrumplanen säger Sten Hammar.

Besökare och värdar gick runt bland stationer, där handlarna hade en, där olika aspekter av planen presenterades. Sedan skulle planen och konsultrapporten om trafikavstängningen presenteras.

Yvonne Krantz kom för kollektivtrafiken. Hon reagerade på att det i förslaget står att spårtrafik inte ska övervägas förrän resandet med busslinje två fördubblats. Spårvagnar är energieffektivt och lockar fler män att åka kollektivt har hon fått höra.

– Jag vill se spårvagnar.

– Gävle är för litet, svarade kommunalrådet Per Johansson, S.

Birgitta Bohlund kom förbi kollektivtrafikhörnan. Hon går inne i stan och har synpunkter på hur Rådhuset bäst ska tas tillvara som hon redan lämnat in.

Alla synpunkterna ska nu sammanställas och sedan ska tjänstemännen arbeta om centrumplanen utifrån dem. I vår finns sedan en ny möjlighet att tycka till.

– Det blir tillfälle att kolla upp, har de lyssnat på mina synpunkter, säger kommunalrådet Marita Engström, V.

I juni eller september ska sedan fullmäktige fatta beslut om Gävle centrums framtid.

Mer läsning

Annons