Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syskon i strid om miljonarv

Striden om deras mors testamente har nu hamnat i tingsrätten.
– I pengar handlar det om cirka sex miljoner kronor, säger ett av barnen.

Annons

Deras mor, en gästrike som blev cirka 90 år, ska ha haft betydande tillgångar. I sitt testamente, som undertecknades i början av förra året, lämnade hon hela sin kvarlåtenskap till de två barn som bor i Gästrikland och har haft tätast kontakt med henne.

De andra två, boende på andra orter, skulle få sina laglotter.

Det är dessa syskon som nu lämnat in en stämningsansökan till Gävle tingsrätt. I den anklagar de sina andra syskon för att ha missbrukat mammans ”viljesvaghet” och ”beroendeställning”.

Ett av syskonen ska sedan flera år ha skött mammans ekonomi genom fullmakt.

Enligt stämningsansökan gick mamman på flera mediciner med biverkningar som trötthet och minnesstörningar, och var sedan ett par år blind när testamentet upprättades.

De vill därför att det rivs upp.

Men i stämningsansökan står däremot inte vilka värden tvisten handlar om.

– I pengar handlar det om cirka sex miljoner kronor. Sedan har det funnits ett bruk och en sommarstuga i Gästrikland, men den delen är löst, säger ett av syskonen.

Det har även gjorts polisanmälningar och syskonet hävdar att en advokat blivit prickad för att ha ”klampat in i dödsboet”.

Ett annat syskon har avböjt att uttala sig och hänvisat till samma advokat, som GD sökt utan framgång.

Tvisten mellan de olika syskonen har pågått sedan deras pappa avled i slutet av 90-talet, och har fördjupats efter moderns bortgång.

Vilka chanser finns att ni skulle kunna lösa det här genom att sätta er ner och prata?

– Det går inte. Nu är advokaterna inkopplade och mitt syskon har samlat på sig minst 20 pärmar om det här, säger det syskon som GD har pratat med.

Mer läsning

Annons