Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack till två trotjänare

/
  • GävleTidningars VD Tomas Grönberg var med och firade av de nya pensionärerna Christina Delby Vad-Schütt och Björn Widegren. I dag tillträder Maria Brander som chefredaktör.
  • – Tack för god match, sa Arbetarbladets chefredaktör Sven Johansson och överräckte ett fat inpräntat med  texten ”Arbetets ära”.
  • GävleTidningars Carina Tibblin och Agneta Edin minglade.
  • Blommor och presenter kom Jan Andersson, VD för Mittmedia Print, som bland annat trycker Gefle Dagblad.
  • Journalistklubbens ordförande Linda Berglund kramade den avgående chefredaktören.

I går firades Gefle Dagblads chefredaktör Christina Delby Vad-Schütt av tillsammans med kulturredaktören Björn Widegren.

Båda har tillbringat hela sina yrkesliv på tidningen.

Annons

Det var mingel med blommor, presenter och tal på redaktionen och sedan fest på kvällen för tidningens färskaste pensionärer.

– Du har alltid varit närvarande och otroligt engagerad i det publicistiska och i redaktionens arbete, alltid mån om att alla mår bra. Vi vet att du aldrig hade lagt ner så mycket tid och engagemang om du inte älskade tidningen, sa den tillträdande chefredaktören Maria Brander i sitt tal till Christina Delby Vad-Schütt.

Christina Delby Vad-Schütt började sitt yrkesliv på Gefle Dagblad som outbildad och nästan oerfaren reporter för 40 år sedan och blev 2004 chefredaktör. Nyligen blev hon invald i tidningskoncernen MittMedias styrelse. Som sista arbetsuppgift tackade hon i går av tidningens kulturredaktör.

– Här ser ni ett varumärke, en kulturikon och lite grann en stofil, sa Christina Delby Vad- Schütt till Björn Widegren, som kommer att fortsätta skriva krönikor på kultursidorna.

Nu tillträder Gunilla Kindstrand som redaktör för kultursidorna där hon får jobba tillsammans med GD:s mångåriga kulturjournalist Sanna Wikström.

Mer läsning

Annons