Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tappade medvetandet - Räddades av okänd person

/

När Rebecca Johansson tappade medvetandet på krogen i januari fick hon hjälp av någon hon inte kände.

Nu vill hon komma i kontakt med personen som hon tror att hon har att tacka för sitt liv.

– Det känns som att hon räddade livet på mig.

Annons

Den 12 januari träffade 22-åriga Rebecca Johansson, som egentligen bor i Norrtälje, några gamla gymnasievänner i Gävle.

Kvällen började med förfest hemma med vin och cider. Men vid elvatiden begav sig sällskapet till en krog i centrala Gävle. Där beställde Rebecca Johansson in en drink och därefter blev det svart.

– Det var som att blinka. Det var nog den kortaste krogvistelse jag haft. Jag satte mig ner och drack drinken. Därefter vaknade jag upp på akuten av att någon stack mig i armarna. Jag tänkte ”Vad fan håller ni på med?!” för jag fattade inte själv att jag hamnat på sjukhus.

När Rebecca Johansson vaknade till liv hade fyra timmar gått och någon höll på att ta prover på henne.

I hennes journal kunde hon läsa att det handlat om alkoholförgiftning. Men själv finner hon det otroligt.

– Jag drack fyra glas vin och en cider hemma, sen en drink och därefter blev det svart. Jag misstänker att det fanns annat i drinken. Jag dricker inte ofta, men när jag gör det kan jag dricka mycket mer än så. Jag har aldrig fått en blackout tidigare.

Hon ställer sig frågande till vad som egentligen hände den där kvällen. Men framför allt vill hon veta vem som hjälpte henne.

För när hon förlorade medvetandet var vännerna inte på plats. I stället var det en kvinna som förbarmade sig över henne.

En kvinna som Rebecca Johansson inte har någon aning om vem det är.

– När jag höll på att vakna upp minns jag att någon höll på att prata med mig. Det enda jag kommer ihåg är en ung kvinnoröst som sa ”det är för ditt eget bästa.” Jag trodde först att det var läkaren, men det var en man. Och i journalen stod det ”medföljande: ja.”

Rebbeca Johansson tror att hon har främlingen att tacka för sitt liv.

I journalen står det att ambulansen som kom ryckte ut på ett Prio 1-larm, vilket tas till vid akut livshotande symptom eller olycksfall.

Hon hoppas att hennes änglavakt hör av sig till henne.

Hon har massor av frågor om vad som egentligen hände. Men mest vill hon framföra sina innerliga tack till den okända kvinna som sträckte ut en hjälpande hand.

– Trots att vi inte hade några band, det var så himla fint. Det är världens finaste tjänst att ställa upp för någon annan som har det svårt, säger Rebecca Johansson.

Är du kvinnan som hjälpte Rebecca Johansson, hör av dig till oss på telefon eller mejl.

Mer läsning

Annons