Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Täta tömningar hindrar brevstöld

/
  • Foto: TOBIAS IVARSSON Hit men inte längre. Man kan sticka ner handen långt innanför den så kallade säkerhetsluckan på de nya brevlådorna. Men det går inte att komma åt några brev.

GÄVLEDe nya brevlådorna har en stor brist.Om de är fulla går det att plocka upp andras brev ur dem.Det inträffade i Sundsvall häromdagen, något som upprörde oroliga kunder.

Annons
Men i Gävle töms brevlådorna så ofta att det inte sker här, enligt Kenth Larsson, lokal chef på posten.
-Naturligtvis k a n det hända, men det är ytterst, ytterst sällan i så fall. Här i Gävle tömmer vi förutom tidigaste tömningstid (som står angivet på lådan) en extra gång under dagen de lådor som vi vet att det kommer mycket post i, säger Kenth Larsson.
I Sundsvall reagerade en kvinna starkt när hon vid halvniotiden försökte posta ett brev vid stadens postterminal.
-Det vällde upp brev och eftersom det gick att sticka in hela armen går det att plocka med sig hur mycket som helst, säger kvinnan till Sundsvalls Tidning.
Gefle Dagblad har provat, och jo, man kan sticka ner handen långt innanför den så kallade säkerhetsluckan. Men det går inte att komma åt några brev.
-Det sitter alltså en säck inne i de här lådorna, och posten ska aldrig nå upp till kanten på den. I Andersberg till exempel hade vi problemet med att lådan blev full. Där har vi bytt till en större modell, säger Kenth Larsson.
Han är nöjd med de nya brevlådorna. Enligt honom rör de klagomålen som kommit in endast placering av lådorna. Och han vill betona att det var ännu lättare att fiska upp post ur de gamla lådorna.
- Där kunde du lätt få ner handen om du var spensligt byggd. Det var en av anledningarna till att vi bytte ut dem, säger han.
MAGNUS LUNDQUIST
026-159663
magnus.lundquist@gd.se

Mer läsning

Annons