Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teddy fixar geografiläxan

/
  • Foto: NICK BLACKMON Resenärer. I går satte Johan Bär, Oskar Swälas, Matilda Furubacke, Therése Johansson, Josefin Sundberg och Matilda Lundgren en teddybjörn på tåget. Han ska göra den Sverigeresa de själva inte kan göra.

GÄVLEMellanstadieeleverna på friskolan Lyftet ska få en annorlunda geografilektion. Eftersom de själva inte kan åka runt i Sverige låter de en teddybjörn göra jobbet.

Annons
I går eftermiddag sattes teddybjörnen, Teddy, på tåget mot Falun. Med sig har han en guldfärgad påse med en dagbok i. På en lapp ber eleverna den som hittar Teddy skriva i dagboken om Sverige och skicka honom vidare. Förhoppningsvis är Teddy tillbaka på skolan den sista mars med fylld dagbok.
- I vår kan vi förhoppningsvis läsa om Sverige i dagboken, berättar 5-6:ans lärare Jenny Bäckström.
Resenärerna som hittar björnen har också möjlighet att mejla till skolan för att berätta att de hittat nallen och meddela var han befinner sig.
De sex elever, Johan Bär, Matilda Furubacke, Josefin Sundberg, Therése Johansson, Oskar Swälas och Matilda Lundgren, som följde Teddy till tåget placerade honom väl synligt på ett säte och önskade honom lycka till på resan.

Mer läsning

Annons