Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teknikcollege redan hösten 2012?

/
  • Teknikcollege handlar om att ha en tydlig profil och att möta näringslivet, menar Per Andersson och Christina Flank Elffors. De framhåller även att samverkan behövs för att redan under studietiden förstå vad näringslivet behöver.

Planerna på att starta Teknikcollege i Hofors, Sandviken och Gävle presenterades i går. Om ansökan blir godkänd kan det vara i gång redan till höstterminen 2012.

Annons

Under gårdagen samlades representanter för näringslivet, gästrikekommunerna och skolan för att gemensamt formulera en ansökan till Industrirådet. Förhoppningen är att elever ska kunna söka till Teknikcollege redan nästa höst.

Det handlar om att certifiera utbildningar som redan finns på skolor i dag. Genom tio olika kriterier ska kvalitetsnivåerna höjas för att säkerställa den kompetens som näringslivet vill ha. Blir det aktuellt till nästa höst ska det då finnas ungefär 350 platser att söka.

– Det handlar om att säkerställa kompetens, höja statusen på utbildningarna. Det är stora pensionsavgångar på gång så det är viktigt att få ny arbetskraft, säger Christina Flank Elffors, projektledare för Teknikcollege.

Rent konkret kommer näringslivet att vara mer engagerat och säkerställa att man får ut rätt kompetens. Därför är det viktigt att skola och näringsliv möter varandra och har tydliga inriktningar och samarbeten.

I dag finns det ungefär 30 regioner med Teknikcollege och därmed flera hundra skolor som har det som en del av sitt utbud. Ett konkret exempel är Göranssonska skolan. Den är inte certifierad för att driva Teknikcollege, men har nära samarbete med näringslivet.

– De försöker till exempel ha studiedagar som liknar arbetsdagar. Eleverna är även ute på arbetsplatser, inte bara för praktik utan även för examensjobb. De jobbar i skarpt läge med näringslivet hela tiden, säger Christina Flank Elffors.

Hon förklarar att tillväxten i regionen är viktig och ungdomskullarna kommer att minska med 30 procent fram till 2015. Och det innebär en ökad konkurrens om den nya unga arbetskraften. Men då måste det finnas rätt utbildningar, något som näringslivet vill vara med och påverka.

– Vi kommer tidigare att berätta vad vi behöver för att påverka utbildningen. Som det är nu finns det ingenting för oss att hämta i regionen, utifrån de utbildningar som finns. Så vi hoppas på det här. Kunskapskraven växer inom våra områden, säger Per Andersson personalchef på Midroc Electronics.

Mer läsning

Annons