Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thoren söker ny rektor - Nilsson blir lärare igen

/

Den ordinarie rektorn har begärt omplacering i bolaget och vikarien vill inte fortsätta Nu söker Thoren Business School i Gävle ny rektor.

Om några veckor förväntas rekryteringsprocessen vara klar.

Annons

Gymnasiefriskolan som ägs av Thorengruppen etablerade sig i Gävle år 2007. I dag har den omkring 330 elever och 35 anställda.
För ett och ett halvt år sedan fick den ordinarie rektorn Henrik Reibom tjänstledigt för att jobba med andra uppdrag i ägarorganisationen. Sedan dess har läraren Fredrik Nilsson vikarierat som rektor.
– Nu ska Henrik bli rektor för en skola i Sundsvall och Fredrik har avböjt att fortsätta. Vi är jätteglada att Fredrik vill fortsätta som lärare hos oss, säger Christine Rosencrantz, personal- och informationschef på Thorengruppen.
Den 6 februari går ansökningstiden för rektorstjänsten ut och då ska kandidaterna genomgå tester och intervjuas. I slutet av februari väntas rekryteringsprocessen vara klar.
– Vi brukar ha korta beslutsvägar, sedan kanske det dröjer några månader innan personen i fråga kan börja jobba hos oss. Det viktigaste är att hitta rätt person, någon som brinner för eleverna, lärarna och utbildningen, säger Christine Rosencrantz.

Mer läsning

Annons