Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio skepp klara för festival

/

Tio skepp är nu kontrakterade för Gävle marinfestival i augusti. Nu står det också klart att det kommer att bli underhållning i Gasklockorna under festivalen.

Annons

De tio skepp som är klara för Gävle marinfestival den 14 till 16 augusti kommer från Sverige, Finland och Tyskland. Det äldsta skeppet är Haikuttern Hansine från Bremerhaven som är 111 år gammalt. Yngst är Gävles egen briggen Gerda som sjösattes år 2000.

– Det är lagom stora skepp som är hanterbara, det är svårt att få in alltför stora skepp i Gavleån, säger Örjan Ohlström, projektledare för Gävle marinfestival.

Skeppen kommer att lägga till på Alderholmen från Gävle strand och utåt. Där blir det också ett festivalområde med gratis entré. De flesta av skeppen kommer att gå ut på hel eller halvdagsturer i Gavlebukten under dagarna. På kvällstid ska de ligga i hamnen och det ska gå att gå ombord och få en guidad tur.

Nu är det också klart att det blir underhållning på Gasklockorna en eller två kvällar under festivalen. Dit kommer det att bli entré.

Men det kommer att vara värt pengarna enligt Örjan Ohlström.

– Det ska vara något som gör att Gävleborna känner, ”wow, det vill jag inte missa”, säger han utan att avslöja några namn.

Mer läsning

Annons