Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tivolit kom till Brynäs

/

Nu har hela Stenebergsparken förvandlats till ett tivoli.

– Bra för barnen och närmare än Furuvik, tycker Miguel Ekstrand, som tittar på när döttrarna Ronja och Lova Nyqvist blir yra i en karusell.

Annons

Karuseller, lottstånd och popcornförsäljare har ockuperat gräsmattorna i Stenebergsparken. Åtminstone dagtid är det barnen som är målgrupp. Att tivolit är roligt för barnen är den genomgående kommentaren hos alla besökare vi frågar.

– Vi var här på Sommaryran förra året också och tyckte det var trevligt, säger Natalie Nilsson och Romani Tapia från Andersberg, som håller koll när döttrarna Zelina och Belem snurrar runt i en kaffekopp.

– Men det är faktiskt kul för oss vuxna också, för vi kommer ut lite, säger Romina Tapia.

Bahar Pirnousa och dottern Ster Abdallah brukar vara mycket i Stenebergsparken även i vanliga fall när det är tyst och lugnt i parken eftersom de bor intill parken. Men att Axels Tivoli flyttat in har de ingenting emot.

– Nej, det är bra att ha Sommaryran utanför köksfönstret. Det är roligt för barnen, säger Bahar Pirmousa.

Själv håller hon sig på marken medan dottern testar studsmattan.

– Nej, jag vill inte hoppa. Det räcker att jag åkte karusell med henne, säger hon.

För den som blir sugen finns många stånd där man köpa ätbart av olika slag.

Åke och Apisara Lantz har åkt upp från Stockholm för att sälja thailändska godbitar.

– Det här är plättar gjorda på kokosmjölk och rismjöl, och det här är en efterrätt från Thailand, tapioca, säger Åke Lantz.

– Det är väldigt roligt att vara med på sådana här tillställningar. Det här är första gången vi är i Gävle, men vi brukar vara med på olika Thaifester. Jag hoppas att försäljningen tar sig, för än så länge är det lugnt, säger han.

Mer läsning

Annons