Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjänar pengar på att bli dyngsur

/
  • Smask! Vattenballongen exploderar mot väggen någon decimeter ovanför Linnea Hedin. En fin uppoffring i det förvisso soliga men ganska kalla vädret. Men syftet är vällovligt, att samla in pengar till ett skolprojekt i Himalaya.
  • – Det här har jag tränat på i ett halvår. På studsmatta och på skidor, säger Linn Sjölander och visar en sidovolt.
  • Har du också funderat på om din lärare i själva verket kommer från rymden?Svenska- och SO-läraren Maria Saldenius undanröjer alla tvivel.
  • – Jag har redan lämnat två kassar i bilen. Vaser och helt nya sängkläder, säger Marita Nordgren från Mårtsbo och förser sig med en bunt filmer på DVD vid loppisbordet.
  • Sambatåget väller in på skolgården och fyller hela Sörby med värmande rytmer.

Det finns många sätt att dra in pengar till välgörenhet. Linnea Hedin valde att låta sig bombarderas av vattenballonger en hel dag.

Annons

I går hölls den numera årliga Sörbyfestivalen och skolgården kryllade av aktiviteter. En av de mest iögonfallande var "attraktionen" att få kasta vattenballonger på Moa Tengqvist och Linnea Hedin från klass 7c. De turades om att tappert ställa sig mot ett plank och låta sig bombas av ballonger av vem som helst som tyckte att det nöjet var värt en femma.

Prickkastning på burkar eller skott på innebandymål hörde till de mer traditionella delarna av utbudet, tillsammans med loppis, fiskdamm, ansiktsmålning och ponnyridning.

Men - det var något skumt med en del av besökarna. De hade antenner och märkliga dräkter av aluminium.

– Jag kommer från Merkurius, förklarade Cecilia Sund och berättade att den planet som ligger närmast solen verkar vara lite knepig att bo på. Den är nämligen över 400 grader varm på ytan närmast solen, medan "baksidan" är 130 grader kall.

Liksom de andra tredjeklassarna på Sörbyskolan har hon ägnat en stor del av vårterminens svenska- SO- och NO-timmar åt rymden. Resultatet visades upp i går. Rymddräkter, en stor skärmutställning om solsystemet och mycket annat.

Alla intäkter under Sörbyfestivalen går till Operation Dagsverke, som i år skickar alla pengar till ett skolprojekt i Himalaya.

Sammanlagt samlade eleverna in över 20000 kronor.

Mer läsning

Annons