Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar tömde Rias kassaskåp

/

Tjuvarna stal tiotusentals kronor från de mest behövande för att berika sig själva. Stölden mot Ria väcker avsmak.

– Jag undrade varför det låg en tvättmaskin på golvet, säger Pia, om när hon upptäckte det länsade kassaskåpet.

Annons

Stölden från Rias second handbutik på Waldenströmsplan kan ha begåtts från påskafton, men den upptäcktes vid lunchtid under annandag påsk.

– Jag kom hit för att baka. Jag satte på musik och tände lamporna. När jag gick ut till lastkajen för att röka så tänkte jag: Gud, vad de har stökat till. Och varför ligger en tvättmaskin här och skräpar, säger Pia, som är kaféansvarig. Hon gick förbi ”tvättmaskinen” en gång till på vägen tillbaks.

– Sedan förstod jag att det var kassaskåpet som låg där. Och jag tvärstannade. Alla hår reste sig. Jag tänkte att tjuvarna kunde vara kvar i lokalen, och jag som hade varit i köket och skramlat i en timme.

Pia ringde polisen.

– De kom dit och bestämde sig för att spärra av och kalla dit brottsplatstekniker. De frågade om jag hade rört något, bara dörrhandtagen svarade jag. Man har väl sett CSI (amerikanskt tv-drama om kriminaltekniker).

Den tekniska undersökningen fortsatte under gårdagsförmiddagen och har resulterat i fynd som gör att utredningsläget ser ljust ut.

Den exakta summan som stals från kassaskåpet hålls hemlig – polisen och Ria bekräftar bara att det handlar om ”tiotusentals” kronor.

Vad känner ni inför den här stölden?

– Jag är inte religiös. Men jag tänkte: Gud förlåt mig för alla sorters svordomar jag vräkt ur mig efter det här, säger Pia.

– Jag kände mig matt, klen, ledsen. Och sedan blev jag förbannad. Vi sliter halvt ihjäl oss med butiken och alla pengar stannar i huset. Pengarna går till utsatta människor, säger Ingrid, som är butiksansvarig.

Mer läsning

Annons