Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomatsåsen är det hemliga vapnet

/
  • Knappt tio minuter tar det för Ghanem Majid att göra en Kebabpizza super. Kaloribomben som toppats med såväl kebab som pommes frites är den populäraste pizzan på Sörbygrillen.
  • Fredrik på hörnet har för andra året i rad utnämnts till Sandvikens bästa pizzeria av Onlinepizzas användare. De snabba leveranserna är en av förklaringarna, tror ägaren Ayar Aziz.

Sörbygrillens pizzeria är den bästa i hela Gävle. I alla fall när Onlinepizzas användare får bestämma.

Förklaringen, menar ägaren Ghanem Majid, är det hemliga receptet till den egengjorda tomatsåsen och de punktliga leveranserna.

Annons

Sörbygrillens pizza inmundigas med fördel på plats, enligt Ghanem Majid. Han menar att en hemkörd pizza alltid blir lite annorlunda.

– Den är bäst här, varm ifrån ugnen, men den hemkörda är också bra.

Och det är just den hemkörda varianten som han prisas för. När Onlinepizzas användare röstat har Sörbygrillens fått toppbetyg, 4,7 stjärnor av fem möjliga och pizzerian har utsetts till Gävles bästa av hemsidan. Gharem Majid menar att hemligheten ligger i den hemlagade såsen och pizzadegen.

– Jag gör allt själv från deg till specialsåsen.

Vadå special?

– Det är hemligt, det är många som frågar men jag svarar alltid att det är hemligt, skrattar han.

En annan viktig faktor är att Sörbygrillen alltid håller tiderna, menar Gharem Majid, och den förklaringen erbjuder även pizzabagaren Ayar Aziz. Han driver Fredrik på hörnet som för andra året i rad har fått utmärkelsen som Sandvikens bästa pizzeria.

– Vi har snabb hemkörning. Kunden ska få maten i tid men ofta kör vi ut under den utsatta tiden, säger Ayar – som även han passar på att hylla sin egen tomatsås.

– Jag har aldrig sett någon liknande. Det är ett gammalt recept som jag tog med från en pizzeria i Avesta som jag har jobbat på, säger Ayar Aziz.

Mer läsning

Annons