Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppen är fortfarande ledig

/
  • När huset blir klart blir det utvändigt lika stort som Skanskas hus i bakgrunden. Men invändigt blir det en helt annan planlösning med bara fyror och femmor.
  • – Genomgående parkett i hela lägenheten, kaklat badrum...Jonas Östblom har god hjälp av vädret när han säljer de tre sista lägenheterna som återstår i HMB:s punkthus på Toppsockergränd.

Översta våningen på Toppsockergränd 6 på Alderholmen är fortfarande tillgänglig för den som har två och en halv miljon över.

Annons

När GD kommer till visningen som utannonserats i tidningen möter vi besvikna intressenter som hade hoppats på en lägenhetsvisning i något av de färdigbyggda Skanska-husen vägg i vägg med det hus som nu har börjat byggas. Men vid en närmare granskning av annonsen står det faktiskt ”visning av byggplatsen” och det är precis vad mäklaren Jonas Östblom från Svensk fastighetsförmedling kan erbjuda.

– Det är naturligtvis tokigt om det blir missförstånd, ursäktar han sig medan han visar upp planlösningen för de tänkta 95-kvadratslägenheterna för en intressent.

Ute vid själva huskroppen, som ligger precis vid kanalen, möter vi Bo och Karin Thörnblom som inte bara är spekulanter.

– Nej, vi har faktiskt redan tecknat oss. Det är vår våning som de börjar bygga nu, säger Bo Thörnblom och pekar på den del av huset som vetter inåt Alderholmen.

Det enda de saknar är en båtplats. Det kommer inte att ingå, utan husets boende får nöja sig med en gästbrygga.

Endast tre lägenheter återstår innan huset är fulltecknat. Inflyttning sker i februari nästa år.

Mer läsning

Annons