Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikhinder igenfyllt efter cykelolycka

/
  • Foto: ANNAKARIN BJÖRNSTRÖM Ingen grop. Trafikhindret på Brynäsgatan fylldes på måndagen igen med grus.             I helgen skadades en man svårt sedan han cyklat ned i gropen vid 01.30-tiden på natten.

GÄVLEPå måndagen fyllde Gävle kommun igen det trafikhinder på Brynäsgatan där en 27-årig man skadades svårt i helgen.- Vi sa till om det i avvaktan på att vi kan hitta en annan lösning, säger Alrik Alfredsson, trafikingenjör på tekniska

Annons
Beslutet är något av en seger för den skadade Mats Schönrocks pappa, Bernd Schönrock. När han fick vetskap om sonens olycka krävde han direkt att hindret skulle tas bort eftersom han tycker det utgör en allvarlig säkerhetsrisk.
- Jag såg att hindret blivit igenfyllt. Naturligtvis är jag glad, säger han.

Medvetslös
Det var under natten till lördag som Mats Schönrock cyklade ned i det tre decimeter djupa farthindret. Han slogs medvetslös i fallet och fick föras till sjukhus med blåslagen kropp och en fraktur på näsan.
På måndagen beslutade tekniska kontoret att gropen skulle fyllas igen med grus
- Vi vill naturligtvis inte att folk ska komma till skada. Sen tycker vi ändå att vi har märkt ut hindret så gott vi kan, säger Alrik Alfredsson.
Hindret är till för att förhindra biltrafik på gatan. Endast bussar, som har större spårvidd än personbilar, ska kunna passera gropen.
- Vad vi tittar på nu är hur vi kan justera hindret så att det blir skonsammare men ändå fyller den funktion vi vill.

Liknande hinder
Alrik Alfredsson berättar att ett liknande hinder finns på Rågångsvägen i Gävle. Enligt honom har även där en cyklist kört ned i gropen men det hindret får vara kvar i sin nuvarande form.
- För där är det skyltat förbud mot cykeltrafik, vilket det inte är på Brynäsgatan.
Den skadade Mats Schönrock mådde enligt sin pappa mycket bättre på måndagen men ligger fortfarande kvar på länssjukhuset. Han har dock fortfarande inte fått reda på vem som hittade honom på gatan och larmade SOS.
- Vi har inte fått tag på den som ringde efter ambulansen men min dotter har skickat in en ros till tidningarna för att tacka, säger Bernd Schönrock.

ANNA HÖGLUND
026-15 96 31
anna.hoglund@gd.se

Mer läsning

Annons