Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikkaos – brist på p-platser i Hemlingby

/

Det vackra vintervädret har lockat många till Hemlingby de senaste veckorna och främst under helgerna.

Det har inte funnits parkeringsplatser till alla.

Förra helgen var det närmast kaos.

Annons

Och nedanför backen finns en oplogad fotbollsplan där de som bor där har fått igenom ett parkeringsförbud.

– Så tokigt så det inte är sant, säger Sven-Olov Lidfors, flitig skidåkare.

Förra helgen fick många vända bilen och åka därifrån efter att inte ha lyckats hitta parkering. Om det vittnar bland andra Sven-Olov Lidfors och Sten Halseth, som Gefle Dagblad träffar på parkeringen i Hemlingby.

– Det är mycket sämre med parkeringar i år. På lördagarna och söndagarna har man fått stå och vänta på parkering, på att någon skulle åka. Man kan ju inte bli annat än förbannad.

Sten Halseth, som gärna tar bilen till Hemlingby för en skidtur, tror inte att bristen på parkering enbart beror på fotbollsplanen med parkeringsförbud nedanför backen.

– Nja, den rymde ju inte så många bilar. Jag kan tänka mig att det beror på väder och vind också. Snön kom ju tidigt i år och det lockar många barnfamiljer.

Förra helgen var det lite kaosartat.

På planen nedanför backen finns uppemot 15 parkeringsplatser intill den större oplogade delen som är reserverad för spontanidrott

– Det har varit kaos för oss också för när planen blev avstängd parkerade folk på vägen i stället. Den är smal och det har varit väldigt bökigt att ta sig fram. Folk har stått på vägen och tagit på sig skidutrustning. Jag förstår också att folk är vana att parkera här. Men nu har vi fått en kompromiss så att man ska kunna parkera på en del och ändå behålla planen. Och det var ju exakt så den nyttjades från början innan folk började spontanparkera på fotbollsdelen, säger Håkan Wilhelmsson, som bor där.

Och i går kväll när han kom hem låg ett nytt förslag från kommunen i brevlådan.

– Förslaget går ut på att dela upp planen i tre delar, dels den del som redan är parkering under vissa tider i dag. Men sedan föreslår man att den oplogade planen ska delas på två delar där ena halvan ska grusas och vara parkering och att den andra halvan ska ha gräs och vara avstängd för parkering på sommaren. Det tycker jag låter som en väldigt bra kompromiss.

Mer läsning

Annons