Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikverket ställer in teoriprov

Trafikverket har under veckan haft krångel med sitt datorsystem och tvingas nu ställa in teoriproven för körkort fram till onsdag.

– Vi borde få göra om provet kostnadsfritt, säger Diana Söderström, en av de drabbade.

Annons

Om trasslet stod att läsa i GD i går. Diana Söderström från Gävle skrev sitt kunskapsprov i tisdags. Hon var en poäng från godkänt med 51 rätt av 70 möjliga.

– Efter varje fråga blev skärmen vit och jag fick vänta 30 sekunder innan nästa fråga. Sen fick vi tilläggstid på tio minuter utöver ordinarie 50. Men jag hann ändå inte kolla igenom alla frågor, utan hann bara till nummer 25. Då blev jag så irriterad att jag slog musen i bordet.

Sin uppkörning i torsdags klarade hon däremot och nu gäller det att boka nytt teoriprov.

Trafikverket rekommenderar att proven görs inom två veckors tid, men det ena godkända provet är giltigt i två månader.

Om de som drabbades kommer att få göra om provet kostnadsfritt utreds just nu av Trafikverket och Transportstyrelsen.

Mika Saväng, ansvarig för förarprov i Gävle, pekar på att vissa till och med avbröt provet på grund av problemen.

– Vår kö till teoriprovet är lång, så vi kommer eventuellt att sätta in extraprov på kvällar och helger. Vi gör allt för att jobba ikapp.

I går meddelade Trafikverket att de även ställer in måndagens och tisdagens teoriprov i nästa vecka. I Stockholmsområdet avbröts teoriproven redan i tisdags.

I Gävle, som i övriga landet, dröjde det till i torsdags vilket innebär att krånglet fortsatte för aspiranter även i onsdags, dagen efter att Diana hade skrivit sitt prov.

– Vi bedömde att det skulle räcka med Stockholm, men problemet växte eftersom samma datorsystem används över hela landet, säger Ylva Lundin, informationschef för Trafikverkets förarprov.

Mer läsning

Annons