Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trångt på Drottninggatan – då får Ali flytta sitt café

/
  • En mycket upprörd Ali Mavi har fått flytta sina cafébord från Drottninggatan. Enligt kommunen står borden i vägen för ambulanser som ska till hälsocentralen en bit längre ner på gatan. Själv har Ali Mavi aldrig sett en ambulans åka den vägen.

Café Pazzo tvingas flytta sin uteservering från Drottninggatan. ­Kommunen menar att den är ett hinder för ambulansen.

Annons

Kaféets ägare Ali Mavi blev mycket upprörd när en representant för kommunen plötsligt dök upp och sa till honom att flytta serveringen närmare in mot kaféet.

Kommunen hävdar att ambulansen måste kunna svänga upp från Norra Skeppargatan där Café Pazzo ligger när den kör till hälsocentralen en bit längre ner på Drottninggatan. Konkurrerande uteserveringar sträcker sig däremot fortfarande ett par meter ut på gatan.

– Varför ska bara jag drabbas? Jag har investerat tre miljoner kronor i den här verksamheten och vi ska kunna ha lika stor uteservering som de andra ställena här omkring. Det är ändå trångt här med alla cykelställen och jag har aldrig sett att ambulansen tar den här vägen, den åker alltid rakt genom Drottninggatan från Norra Kungsgatan eller Kaplansgatan till hälsocentralen, säger Ali Mavi.

Örjan Ohlson på Tekniska kontoret ansvarar för uteserveringstillstånden och han medger att trafiklösningen vid caféet och hälsocentralen inte är bra.

– Alla uteserveringar tilldelas en yta och de flesta glider över sina gränser lite grann. I det här fallet blir det känsligt eftersom ambulansen ska kunna ta den här vägen till hälsocentralen. Egentligen är inte trafiksituationen kring Stortorget och Drottninggatan bra över huvud taget och det blir extra trångt just vid Norra Skeppargatan för det står flera cykelställ och blomsteranordningar där, säger Örjan Ohlson.

Mer läsning

Annons