Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träning ett lyft på länsstyrelsen

/
  • I går fick länsstyrelsens medarbetare ta del av sin hälsomässiga utveckling under hösten. Studenter som utbildat sig till personliga tränare på högskolan presenterade resultatet mellan det första och andra hälsotestet och utvecklingen var positiv för de allra flesta medarbetare.
  • Tillsammans med studenten Rebecca Söderström har Kalle Gullberg tränat en gång i veckan under hösten.
  • Studenten Olof Flemström som gått kursen personlig tränare på högskolan har  under hösten tränat tillsammans med Matti Lappi på länsstyrelsen.

Fyra månader med personlig tränare har gjort underverk med flera av länsstyrelsens medarbetare.

Kalle Gullberg mår bättre än på många år.

– Det här är första vintern på flera år som jag inte har ont i ryggen.

Annons

I höstas hälsotestades länsstyrelsens medarbetare av personliga tränare på Fjärran Höjder och blivande diton från högskolan. Målet var att öka medarbetarnas hälsa och i potten fanns möjligheten för ett tiotal medarbetare att få personlig träning med studenter under hösten. Kalle Gullberg var en av de som blev utvalda.

– Jag var ett renoveringsprojekt. Grannen talade till och med om nödslakt, minns han och skrattar.

I går fick han och den övriga personalen ta del av sin utveckling i siffror. I januari gjordes ett uppföljningstest som studenterna från högskolan sammanställt. Där visade sig det sig att de allra flesta, även de utan personlig tränare, hade förbättrat sin hälsa under hösten. Under applåder tillkännagavs bland annat att arbetspulsen hos personalen gått ner och midjemåtten blivit mindre.

Kalle Gullberg behövde emellertid inte siffror för att veta att han genomgått en enorm förvandling.

– Jag har diabetes, men träningen har minskat mitt behov av insulin. Det här var första vintern på mer än tio år som jag inte haft ont i ryggen.

Det är studenten Rebecca Söderström i högsta grad ansvarig för. De två har tränat en gång i veckan det har de tänkt fortsätta med, trots att hon blir färdig med utbildningen den här veckan.

– Vi ska förlänga träningskortet och fortsätta. Kalle kommer bli min första adept som färdigutbildad personlig tränare.

Mer läsning

Annons