Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre inbrott på två år

/

Två gånger i hemmet, och en gång i sin bil. På bara två år har Parviz Mobaraki haft inbrott tre gånger.

– I helgen tror jag att de letade efter guld, säger han.

Annons

Efter att Parviz Mobaraki hade inbrott i sitt radhus 2009 skaffade han sig ett inbrottslarm.

– Samma år hade jag även inbrott i min bil. Och i samma område i Sätra hade min frus syster inbrott i fjol. Därför ville jag ha ett.

Trots att han betalar omkring 300 kronor i månaden för larmet, hjälpte det föga när inbrottstjuvar i helgen var i farten igen.

– Jag tror de letade efter guld och sådana värdesaker, för de har lämnat kvar min dator, min kamera och en spargris.

Enligt försäkringsbolaget If har guld blivit extra attraktivt att stjäla nu när priset gått upp. Enligt deras uppgift stjäls det guld och smycken för mer än 100 miljoner kronor om året från svenska hem.

Vid inbrottet 2009 tog sig tjuvarna in genom ytterdörren. Den här gången kom de bak- vägen från altanen. Där de brutit upp altandörren syns tydliga märken efter en kofot.

– Vi var i Örebro, Kalmar och Stockholm för att hälsa på släktingar. Förra gången var vi hemma i Iran på bröllop, berättar Parviz Mobaraki.

Det var vid 23.30 i lördags kväll som grannarna hörde någon gå i trappan och slog larm.

Parviz Mokabari bestämde sig för att köra hem från Stockholm så fort polisen kontaktat honom på söndagsmorgonen. När han kom hem och behövde ringa så fungerade inte tele- fonen. Larmet var urkopplat och nedslitet från väggen.

– Tjuvarna måste ha gjort någonting med det för att kunna ta sig in. Securitas har inte fått något larm fastän systemet är direkt kopplat till dem.

Överallt ligger familjens saker utspridda över golvet, som tjuvarna lämnat efter sig när de varit och rotat i garde- rober och skåp.

– Det känns jättejobbigt fastän det inte verkar ha försvunnit något av större värde här gången. Titta själv och se hur det ser ut, säger han och pekar mot golvet och högarna med kläder, barnleksaker och andra grejer. Det är knappast första eller sista inbrottet som sker i Gävle.

Mer läsning

Annons