Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre kvinnor -en blir kultur och fritidschef

/

Tre kvinnor har gått vidare i striden om att bli ny kultur- och fritidschef i Gävle kommun efter Mats Öström.

Annons

Det rör sig om Anna Porelius (tidigare Östman), Ninni Berggren Magnusson och Kajsa Ravin.

Kommundirektören Göran Arnell har bestämt att Mats Öström ska få andra arbetsuppgifter när han fyller 65 år den 27 september.

– Vi har många tillfälliga projekt som vi kan använda honom till. Han kommer att jobba kommunövergripande, med knytning till sina specialkunskaper, säger Göran Arnell.

Som GD berättat har 16 personer sökt jobbet som hans efterträdare, varav endast tre kvinnor. De tre har nu gått vidare till slutintervjuer med Göran Arnell, den politiska kommunledningen samt fackliga representanter.

– Vi går på kompetens. Det var en slump att det blev tre kvinnor. Vi har redan en jämn könsfördelning bland våra förvaltningschefer, säger han.

Anna Porelius (tidigare Östman, men gifte sig i sommar), 38, är redan ett välkänt ansikte utåt efter elva år som kommunens informationschef. Innan dess hade hon motsvarande tjänst i Sandvikens kommun. Hon kommer ursprungligen från Härnösand, men bor i Gävle sedan slutet av 90-talet.

Den andra kandidaten, Ninni Berggren Magnusson, 48, jobbar redan i dag inom kultur- och fritidsförvaltningen, som chef för avdelningen för kultur- och föreningsstöd. Hon har bland annat ansvar för barn- och ungdomskultur, fritidsgårdar och kulturminnesvård. Tidigare var hon chef för Kulturhuset Lätting i Gävle.

Även Kajsa Ravin, 39, är sedan 2007 chef för kultur- och föreningsstöd, fast i Karlstads kommun där hon bor. Innan dess var hon handläggare på Statens Kulturråd i Stockholm. Hon har en bakgrund inom konst- och museisektorn och är uppvuxen i Sundsvall.

Göran Arnell hoppas att rekryteringen ska vara klar den 1 september. Beroende på uppsägningstider kan det dröja några månader innan den nya kultur- och fritidschefen är på plats. Tills vidare utses en tillförordnad chef.

Mer läsning

Annons