Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre mc-kriminella åtalas för vapenbrott

Tre mc-kriminella män har åtalats för att ha samlat på sig en massa vapen i syfte att misshandla någon. En av männen försökte smälla till en polis så att dennes kollega fick skjuta varningsskott.

Annons

Natten till den 4 augusti fick en polispatrull syn på fyra mc-kriminella män på Fältskärsleden. Männen sattes i samband med en rånmisshandel en stund tidigare.

En av poliserna hann upp kvartetten före sin kollega.

Då ska en 19-årig man ha gått till attack genom att försöka slå polismannen i huvudet, men slaget ska i stället ha träffat polisens arm.

När 19-åringen gjorde utfallet mot polisen, och en man i 25-årsåldern också rusade till, kände sig dennes kollega tvungen att dra sitt tjänstevapen och avfyra ett varningsskott.

Två av männen valde då att lägga sig mot marken medan de två andra flydde i en bil.

Den kunde stoppas av en polispatrull en stund senare på gamla E4 i Norrsundet. I bilen påträffades batong, ett flertal knivar, knogjärn, baseballträ och yxa. Vapnen var enligt åklagaren tänkta att användas vid en grov misshandel, och han åtalar därför tre av männen, 19-åringen, 36-åringen och 34-åringen, för förberedelse till detta brott.

Den 36-årige mannen åtalas även för att ha gjort våldsamt motstånd mot två poliser i Västmanland när de skulle omhänderta honom i Fagersta i slutet av juli. Han ska även ha utdelat ett dödshot mot en av poliserna.

Den 19-årige mannen åtalas även för att ha stulit en bil på Norra Fiskargatan i Gävle i mitten av juni. När polisen dagen efter skulle gripa honom uppgav han sig vara en annan person, så han åtalas därför för falsk tillvitelse.

Mer läsning

Annons