Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tummen ner för förbud

/
  • Inger KällgrenSawela vill inte ha fler förbud mot trafik inne i stan. ”Jag kan gå ut och prata med dem om de spelar högt”, säger hon.

När polisen inte ingriper mot högljudda fordon och kommunens anställda ligger och sover. Vem ska då ta tag i prob­lemet? De som bor i city själva?

Annons

Reaktionerna har varit många på artikeln om personerna på Kyrkogatan som tröttnat på raggarbilarnas framfart i centrala Gävle. Mer än 50 kommentarer fanns ute på GD:s webb i går kväll. Dessutom var det otroligt jämnt i enkäten ”Tycker du raggarbilarna ska få finnas kvar i centrum?”. En del håller med om att det ska vara åtminstone någorlunda tyst i stan och andra anser att lugn får sökas på landet.

Inger KällgrenSawela, oppositionsråd i Gävle kommun för Moderaterna, tror inte på några förbud mot vare sig ”vanliga” bilar eller raggarbilar i Gävles stadskärna.

– I grunden är det positivt att raggarkulturen finns kvar. Jag tycker de ska få röra sig i stan så länge de visar hänsyn, säger hon.

Hon tror att den senaste helgens brakfest beror på att raggarna har ”vår under vingarna” nu, men att det kommer att mattas av framåt sommaren.

Sven-Erik Hellsten och hans granne Anny Westlund som GD berättade om i går har ringt polisen åtskilliga gånger och fått till svar att de har annat att göra. Kan kommunen göra något?

– Vi måste föra en dialog med raggarna och vädja till dem att visa respekt. Förklara att de stör. Tala om vilka regelsystem som gäller. Jag kan gå ut och prata med dem om de spelar högt, hävdar Inger KällgrenSawela.

Andra lösningar kommunen kan erbjuda är att skylta för stopp och parkeringsförbud vid till exempel korsningen Kyrkogatan-Hattmakargatan. Tidigare har detta gjorts vid Slottstorgets parkeringsplats. Dessutom infördes genomfartsförbud för obehöriga på Södra Kansligatan mellan tio och fyra varje natt. Något som inte följs alls i dag, cruising förekommer flitigt än.

Historien om raggarbilarna lär fortsätta.

Mer läsning

Annons