Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tummen upp för skejthallen

/
  • Och så var det klippt. Lars-Göran Ståhl och Jimmy Sundborg höll i sax och band inför otåliga skejtare som ville inviga den nya hallen.
  • Tindra Kilgren gav den nya hallen tummen upp.
  • Tindra Kilgren, Olivia Trabold, Sven Leonardsson och Indra Trabold var laddade inför sina premiäråk.

– Jag ska bli skejtproffs, säger Indra Trabold, åtta år.

Och nu kan hon träna för fullt i Gävles nya och enda inomhusskejthall, där även de med inte alltför stora förkunskaper kan skejta.

I går invigdes hallen på Brynjans fritidsgård på Brynäs.

Annons

400 entusiastiska killar har offrat 400 timmar vardera av sin fritid för att bygga hallen.

– Jag hade aldrig kunnat drömma om att man skulle kunna åstadkomma något dylikt i en källare. Det här är ett fantastiskt arbete av fyra killar som tillsammans lagt ned ett års arbete av sin fritid. Ni har ledare att vara stolta över, sa kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars-Göran Ståhl, som klippte invigningsband tillsammans med hallansvarige Jimmy Sundborg.

– Jamen då applåderar vi då, säger en av de små hjälmprydda som ivrigt väntar på att börja nyttja hallen.

Jimmy Sundborg är en av de fyra hallbyggarna. De övriga är Martin Strömberg, Niklas Persson och André Strand. Skejthallen är öppen för alla. 20 kronor kostar det att skejta en hel dag och då ingår lån av bräda och utrustning.

– Det har blivit otroligt fint och det känns jätteroligt att kunna erbjuda den här möjligheten. Hit kan man komma och testa om man vill börja skejta, säger Jimmy Sundborg.

Många av de unga skejtarna på plats har tidigare skejtat på Tonys Plaza vid Strand, men bara när vädret tillåtet eftersom det är utomhus. Bunkern på Lokförargatan är visserligen en inomhushall, men inget för nybörjare, konstaterar Indra.

– Jag började skejta förra sommaren i plazan. Det är roligt och nu kan jag gå hit när jag vill, inte bara på sommaren, säger hon.

Mer läsning

Annons