Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Biljettsuget tog Brynäs på sängen

/
  • Kön ringlade lång utanför Läkerol Arena i går morse. Klockan 11 släpptes de kvarstående biljetterna till finalen och långtifrån alla fick tag på en av de åtråvärda papperslapparna.

Trycket efter biljetter till SM-final nummer sex var enormt. Många supportrar blev frustrerade och irriterade när de insåg att de skulle bli utan. Brynäs IF erkänner att klubben kunde ha skött försäljningen på ett bättre sätt.

Annons

Biljettsuget knäckte systemet

GÄVLE
Klockan ett natten till i går ställde sig Tony Boman, Haris Hodovic, Joel Chamas, Daniel Andersson och Robert Fredriksson utanför Brynässhopen vid Läkerol Arena.
Målet var att lägga vantarna på några av de åtråvärda biljetterna till kvällens sjätte match mellan Brynäs IF och Skellefteå AIK.
När GD kom dit nio timmar senare pågick väntan fortfarande och irritationen bland de köande var märkbar. Olika rykten florerade och det var svårt att veta vad som verkligen skulle gälla klockan 11 då dörren öppnades.
– Det är s-k-a-n-d-a-l, bokstaverade Joel Chamas för att understryka vad han tycker om biljettförsäljningen.
Precis som vid tidigare matcher hade sponsorer och medlemmar i Brynäs IF förtur att köpa biljetter, resten skulle släppas till allmänheten strax före lunch i går.
– På Ticnets hemsida står det att biljetterna är slut, sa en frustrerad man med mobil lite längre bak i ledet.
Jonas Leffler, som hade en bra position i kön, kunde vara rätt säker på att få biljetter. Men frågan var hur många. Han trodde att han, precis som medlemmarna, skulle kunna köpa åtta biljetter. Men på morgonkvisten fick de köande veta att nu var det max två biljetter per person som gällde.
– Jag ville ha fyra, en till varje familjemedlem, säger han argt.
– Först till kvarn är det väl som gäller? Man kan inte helt plötsligt ändra reglerna, säger Haris Hodovic som övernattat vid arenan för att säkra fyra biljetter.
Nere i spelbutiken Depeschen i Flanör-gallerian fick butikschefen Micke Lind en hel del skit från arga kunder när han tvingades meddela att det inte fanns några biljetter att sälja.
– Det är tråkigt, vi är ju bara ett Ticnet-ombud. Det var noll kvar klockan 11, säger han.
Sven Engwall, marknadsansvarig på Brynäs IF, beklagar att många är besvikna.
– Vi hade kunnat göra saker annorlunda. Vi skulle framförallt varit mer restriktiva med hur många biljetter varje medlem fick köpa, säger han.
Enligt honom fungerade den fördelningen problemfritt under kvarts-, semi- och de första två finalmatcherna. Men inte nu längre.
– Suget är så stort. Många utnyttjade situationen och vi ser nu att biljetter är ute på svarta marknaden. Vi borde ha satt en gräns på fyra biljetter, säger han.
I går morse beslutade Brynäs IF därför att ändra förutsättningarna för icke-medlemmarna och bara tillåta dem att köpa två biljetter var.
– Jag förstår om vissa har synpunkter på det beslutet, men vi försökte rätta till något som blivit mindra bra under resans gång. På så viss fick fler chans att köpa biljetter, sa Sven Engwall.

Mer läsning

Annons