Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: De laddar för fotomarathon

/
  • Rebecca Tiderman, Isabella Bro och Natalie Helsing går alla tre på mediaprogrammet, Borgarskolan, årskurs 2. De är alla sugna på att bli fotografer och kom till mässan för att ladda inför fototävlingen fotomarathon.
  • Naturfotografen Håkan Karlsson hade över hundra åhörare på foto- och mediemässan i Gävle.
  • Caroline Matcsheko kom till mässan för att delta i fotomarathon.

I går hölls den årliga foto- och mediemässan i Gasklockorna i Gävle. Årets upplaga blev en succé med 1 200 besökare och klockan 14 gick startskottet för 24-timmarstävlingen.

Annons

– Det har varit en kanondag, jättekul och utställarna var också nöjda, säger Mats Åstrand, mässansvarig och själv frilansfotograf.

Till årets mässa hade han lockat 28 utställare och flera av dem höll även seminarier där tips och tricks delades ut. En av höjdpunkterna var när Håkan Karlsson berättade om sitt liv som naturfotograf.

– Han visade bilder från sitt arbete genom åren, men han visade inte bara naturbilder. Han berättade också om hur det är att vara naturfotograf och hur mycket jobb som ligger bakom. Som att man under långa perioder sitter i en låda och väntar på att djuren ska komma förbi. Det var en väldigt populär föreläsning, säger Mats Åstrand.

Det här är andra året som mässan hålls, men redan 2008 började Mats Åstrand arrangera fotomarathon. En 24-timmarstävling där deltagarna tar sex bilder på sex olika teman under 24 timmar.

I år startade tävlingen klockan 14.00 och avslutas i dag söndag klockan 14.00.

– Det är 140 personer som är med och tävlar. Bilderna på första- till tredjeplats kommer att hängas på Gävleborgs länsmuseum om några veckor. Förstapristagaren får också studioutrustning för 4 000 kronor och en vandringspokal, berättar han.

Vill man se alla deltagares bilder kan man bege sig till Järnvägsmuseet i Gävle, där de kommer att ställas ut.

Mer läsning

Annons