Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: De strejkade i kylan

Högstadieelever på Milboskolan trotsade på morgonen kylan för att strejka mot att skolan vill plocka bort två lärare, en elevcoach och en specialpedagog.

Annons

-De här lärarna betyder väldigt mycket för oss just för att vi verkligen känner att de bryr sig om oss och lyssnar på oss. De frågar hur vi mår och vill också höra svaret. Varför skulle vi inte ställa upp för dem nu när de alltid har ställt upp för oss? Vi väljer att stå här ute för att folk ska se att vi strejkar, att det är för något viktigt, säger Fanny Johnsson.

Biträdande rektorn Stefan Grybb tyckte att eleverna kunde välja andra sätt att föra fram sina åsikter.

- Det är bra med kreativa idéer men jag tycker man ska fundera över vilket forum man väljer. Det finns elevråd, klassråd och andra demokratiska processer. Vi har en timplan att följa. De som inte är på sina lektioner får frånvaro. De elever som valde att stanna inne är hjältar som vågade stå emot trycket, säger Stefan Grybb.

Han säger att elevcoachen Joel Lindgren, efter ett beslut i går, nu blir kvar på skolan tills vidare. Tidigare hade han fått beskedet att han skulle flyttas från skolan redan nästa vecka. Men vad tills vidare innebär kan inte Stefan Grybb säga.

- Jag tror nog att det handlar om mer än en vecka, men jag vet inte. Det här handlar om ekonomi. Verksamheten blöder och det är mitt uppdrag att få balans. Joel är betydelsefull för eleverna, men det är alla andra vuxna på skolan också.

Mer läsning

Annons