Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Katten Doris räddades av brandmän

/

Katten Doris har varit försvunnen i två veckor och i måndags hittade man henne i en hög tall.

Annons


I början av juli flyttade familjen Schöldström från Andersberg till Vallbacken på Söder. Strax efter det försvann familjens femåriga raskatt Doris.
– Jag gick runt och ropade efter Doris på nätterna, jag trodde att hon hade blivit inlåst hos någon granne, berättar matte Sanna Schöldström.
I måndags fick räddningstjänsten meddelande om att en katt satt högt uppe i en tall vid Gävle Bro. Men det var inte förrän dagen därpå som ägaren Sanna Schöldström fick reda på att det var just Doris som satt i tallen. Hon hade då annonserat i GD där hon efterlyste Doris och som tur var kopplade en vänlig läsare ihop ett och annat.
– När de ringde och berättade att man kanske hade hittat Doris åkte vi hit med en gång. Vi ropade och Doris svarade högt uppe från tallen. Då hade hon gått tre kilometer hemifrån, berättar Sanna Schöldström.
Räddningstjänsten var på plats tidigare i går för att försöka få ner Doris. Men tyvärr fick de ett annat larm och det var först under kvällen som de kunde komma tillbaka.
Och egentligen är det inte räddningstjänstens ansvar att rädda djur som hamnat i nöd.
– Men vi ställer gärna upp om det finns tid, säger Daniel Holmström, brandman.
När brandkåren väl var på plats backade de in på den lilla stigen under trädet. Med hjälp av en skylift kunde brandmannen David Sallum ta ner katten. Matte fick också följa med upp.
– Hon verkade inte alls rädd när vi kom, men oj vad knotig och tovig hon är. Nu blir det koppel på Doris tills hon vet var hon bor någonstans, sa Sanna Schöldström när hon äntligen fick hålla Doris i sin famn igen.

Titta på TV-inslaget för att se Doris i tallen - och i mattes famn efter att ha blivit räddad.

Mer läsning

Annons