Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Modecirkus från Sandviken

/

Turkosa klänningar, läderkjolar och en brudklänning. Allt inspirerat av blixtlås och dragkedjor. Elever från Mode Textil Design i Sandviken visade upp sina verk inne på Nian på fredagen.

Annons

Eleverna har lärt sig att vara noggranna och inte gå utanför ramarna med sina kreationer men det mönstret ville Eva Lindelöf från Stockholm bryta. Hon är inhyrd av skolan för att hjälpa till att skapa kreationer, utifrån konstverket "Blixtlås" som finns på stortorget i Gävle.

– De har fått jobba med projektet i tre dagar. Vi har använt oss av lite fulare material och eleverna får arbeta lite mer slarvigt. Tanken är att de ska bryta mönstret och våga göra fel med sina verk, säger Eva Lindelöf.

Elever från cirkuslinjen i Gävle är mannekänger och visar upp sina färdigheter i jonglering och akrobatik. Memme Abines bär ett verk som Sara Renvaktar, 25 år har skapat av bland annat plast.

– Jag är nöjd med resultatet och jag är glad att jag fick tag i en liten modell, vi fick reda på vilka modeller vi skulle ha strax innan visningen. Projektet har varit väldigt intensivt men väldigt roligt, säger Sara Renvaktar.

Elin Östlund har sytt en klänning med inspiration av havet som blev klar i onsdags kväll. Trots tidspressen och att hon inte fick välja materialet själv gillar hon slutprodukten.

– Det har varit stressigt och jag velat fram och tillbaka men jag är väldigt nöjd med resultatet. Jag gillar att det blev lite galet och att man fick spåra ur, så jag tänkte mig en färgkombination med havs- och snäcktema. Att en kille fick bära upp klänningen kändes bra, att tänja på gränserna passar min idé.

Elevernas kreationer visades också på Konstcentrum under fredagskvällen.

Emma Andersson

Mer läsning

Annons