Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Student skadad i nya rutschkanan

En olycka på lekplatsen satte stopp för invigningen av den nya tubrutschkanan i Stadsträdgården. Men några aktiviteter blev det i alla fall på Parkens dag.

Annons
Höjdpunkten under Parkens dag, som kommunen anordnar för tredje året i rad, skulle ha varit invigningen av den nya tubrutschkanan i Stadsträdgården. Men så blev det inte, rutschkanan står fortfarande bara halvfärdig. Arbetet fick ett abrupt avbrott i förra veckan efter att en ung kvinna skadats under ett nattligt besök inne på det inhägnade området.
– Det gick nog ganska bra vad jag förstår, men polisen fick ju komma hit och göra en utredning. Det gjorde att allt stod stilla ett par dagar och vi inte hann klart arbetet under helgen, berättar parkingenjören Cristian Jansson.
Nu kommer det att dröja till åtminstone en bit in i nästa vecka innan rutschkanan, en uppfräschning av den tidigare modellen som gick sönder förra året, kommer att kunna stå färdig.
– Men resten av lekplatsen är öppen som vanligt, sa Cristian Jansson.
Nu fick de tillströmmande förskolebarnen hålla till godo med tipspromenad, korvgrillning och fröodling i samarbete med miljö- och klimatrörelsen Omställning Gästrikland, som har grupper i centrala Gävle, Hille och Valbo.
Mellan regnskurarna köade barnen med sin egen jordpåse där de fick lära sig de enklaste grunderna i plantering. I går var det gröna och gula ärter som sattes i den ditfraktade kompostjorden från Mullbacka.
– Vi har ett stadsodlingsprojekt som vi förhandlar om med kommunen och vi får se om vi hinner klart till sommaren. Men tanken är att det ska bli på en central plats där det är väl synligt. En sådan här dag är en chans för oss att visa upp oss och inspirera, sa Denise Fallander på Omställning Gästrikland.

Mer läsning

Annons