Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Vått äventyr till ända

/
  • Filippa Ädel, Hilda Andersson, Maja Gustafsson och Ebbe Karlström kommer simma mycket i sommar på Fjärran Höjder, med
  • Hilda Andersson mottog diplom och simskolans kunskapsbevis.
  • Jonathan Boudiaf såg nästan ut som en liten Rocky Balboa i sin badrock när han tog emot diplom, kunskapsbevis och fika.
  • Elvira Smedberg och Ellen Hedin har två grupper att examinera idag med ungefär 70 barn i varje. Blåbärs- och hallongruppen hette förmiddagens lag.
  • På tre veckor har Klara och Hampus Eklund lärt sig simma felfritt och tagit märken från Doppingen ända upp till Grodan rygg grön och Guldsälen. Fortsatt bad i sommar blir på Fjärran då vattenkvaliteten i deras Sälgsjön testas just nu.
  • Det var nära på att Viktor Bergström glömde ta sin bulle och Festis så rask som han var fram till diplomutdelningen.
  • Elvira Smedberg har haft lite färre barn än i år, men 140 barn i två grupper är inte så lite det heller.
  • Den enda manlige simläraren i grupperna Adam El Azab gladdes åt teckningen han fick:

Nu kan förhoppningsvis 140 stycken Gävlebarn simma lugnt under den fortsatta sommaren. För igår examinerades simskolans elever med plask och lek på Fjärran Höjder.

Annons

– Ett skepp kommer lastat med indianer!

70 barn stänker omkring i Fjärran Höjders utomhusbassäng och hoar som apaches, gör karatesparkar och agerar bubbelmaskiner. Tre veckors simskola i regi av Svenska Livräddningssällskapet avslutas sedan med en glad sång med mycket plask i ringformation. Dessvärre är det inte lika varmt idag som tidigare under veckan, så en del huttrande barn i badrockar ses traska till sina föräldrars trygga famn. En efter en ropas de därefter upp och får diplom, samt en bulle och Festis. De som tagit märken kan gå och köpa dessa mot uppvisande av korrekt intyg. Kan alla verkligen simma nu då?

– Vi kan inte garantera det, men varje enskilt barn har definitivt utvecklats från det läget de var på innan kursstarten, säger Elvira Smedberg en av fyra simlärare.

De flesta av eleverna är i åldrarna fem till sju. Anna Hedin, en av simlärarna får många kramar och en rosbukett från en lärljunge.

– Det bästa med mitt jobb är att se barnen gå från att inte våga doppa huvudet till att kunna simma, säger hon.

Den enda manliga läraren får en teckning där det bredvid två hjärtan står: "Till min desta fröken Adam".

Mer läsning

Annons