Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Zlatan-fans på fotbollsskola

/
  • Diar Othmans fröken har berättat att det är bra att röra på sig, därför ska han vidare till simskolan efter fotbollsträningen.
  • Calle Lindberg Andersson brukar träna på att dribbla så att han kan bli lika bra som idolen Zlatan.
  • Mattias Karlsten, ledare på skolan är nöjd med sitt sommarjobb. Här får han chansen att kicka boll samtidigt som han lär sig hur man på bästa sätt jobbar med barn.
  • I fotbollsbrännboll får man stoppa bollen hur man vill.
  • 19 pojkar är med i fotbollsskolan i år. Det är gratis och alla barn från Brynäs och Bomhus är välkomna.
  • Cecilia Englund, fastighetsförvaltare på Gavlegårdarna och en av de ansvariga för fotbollsskolan, tycker att det är viktigt att man jobbar för att barnen ska få komma ut på sommarlovet.

På Måsbergets idrottsplats är sommarens fotbollsskola i full gång. Pojkar i åldrarna sju till elva år kutar, svettas och lirar boll tillsammans.

Annons

Barnen och deras fyra tränare spelar fotbollsbrännboll när GD kommer på besök. Solen har bemödad sig att titta fram och det känns som en perfekt dag att sparka boll på. Zlatan och Messi är självklara favoriter bland barnen. Några av pojkarna har spelat fotboll tidigare men för vissa är det här första gången.

– Jag gillar David Villa, min kusin säger att han har gjort fett många mål, typ hundra, säger Diar Othman, 7 år.

Det är Gavlegårdarna tillsammans med Brynäs IF fotboll som anordnar aktiviteten. Nytt för i år är att fotbollsskolan bara håller på i en vecka. Barnen som deltar kommer från de två bostadsområdena Bomhus och Brynäs och är mellan sju och elva år gamla. Cecilia Englund som är fastighetsförvaltare på Gavlegårdarna berättar att syftet med skolan är att barnen ska få komma ut och röra på sig, i stället för att sitta hemma framför datorn. Hon hoppas att de kan få in fler tjejer till fotbollsskolan nästa år. Fyra har anmält sig i år, men ingen är där när GD besöker träningen.

Calle Lindberg Andersson, 7 år, är säker på sitt framtidsjobb, han ska bli som Zlatan. Men då behöver man bra tränare.

– Vi har de bästa ledarna i hela universum, säger han nöjt, innan han rusar tillbaka till fotbollskompisarna.

Mer läsning

Annons