Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV4 låser dörren

GÄVLEI kölvattnet av en uppmärksammad händelse i Luleå, där en 38-årig man har åtalats för att ha försökt föra bort en kvinnlig reporter i bakluckan på sin bil, skärper TV4 i Gävle säkerheten.

Annons
Dörrarna till redaktionen i affärshuset Konturen på Nygatan har varit mer eller mindre vidöppna. Därför har man vid flera tillfällen haft ovälkomna besökare som rotat runt på redaktionen och vandrat iväg med stulna föremål.
Nu ska ett kodlås och en ringklocka installeras så att de reportrar som arbetar tidiga morgnar eller sena kvällar kan kontrollera vilka som släpps in i lokalerna.
- Vi ligger mittemot Stortorget. Som en följd av det har vi fått oväntade besök, säger Per Larsson, redaktionschef.

Okända i lokalerna
TV4:as stationer har tidigare haft sina lokaler i städernas ytterområden, men har på senare flyttat till adresser i stadskärnorna runtom i landet. På och i närheten av Stortorget, med en Systembolagsbutik ett stenkast därifrån, vistas ofta alkoholister och blandmissbrukare.
- Det har hänt ett par gånger att det har kommit in personer som stulit föremål, säger Per Larsson.
När det skett har personalen inte personligen försökt ingripa för att hindra stölden.
- Det ska de heller inte göra, säger Per Larsson.
Överfallet på den 28-åriga, kvinnliga journalisten i Luleå inträffade när hon cyklade från sitt arbete. Mannen, som bodde ensam med sju schäferhundar, försökte tvinga in henne i bagageutrymmet på sin bil men hon lyckades slita sig loss och kunde fly från platsen, rapporterar TT.
MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons