Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två åtalas för rånet mot Guldfynd

Två män från Eskilstuna – 22 och 24 år gamla – åtalas misstänkta för rånet mot Guldfynd i Valbo i maj.

Bevismaterialet består av vittnesuppgifter, fotografier och DNA-spår.

Förmodade kumpaner är fortfarande på fri fot.

Annons

Tre maskerade män som var beväpnade med yxa och kofot rånade Guldfynd i Valbo vid 19.30-tiden på kvällen fredagen 4 maj i år. Sammanlagt fick de med sig guldföremål och andra smycken för 2,3 miljoner kronor.
Med hjälp av vittesuppgifter och annat bevismaterial återskapas händelseförloppet i förundersökningen. I början av maj stjäls en mörkgrön Volvo 855 som används som första flyktbil vid rånet. I den har polisen hittat diamantringar, en yxa och DNA-spår från 24-åringen.
Den 2 maj hyr 22-åringen en röd Volvo V-70 i Eskilstuna. Bilen används som andra flyktbil och i den åker de två åtalade raka vägen från Valbo till Holland.
Ett fotografi från 22-åringens egen mobiltelefon och bilder från internet visar att de har bott på ett hotell vid Schiphols flygplats. På en av bilderna har 22-åringen på sig ett armband av samma typ som Guldfynd säljer.
Samtliga vittnen har uppgett att minst tre män utfört rånet. Ett vittne som såg rånarna byta bil på Vretasvägen i Valbo är osäker på om det var tre eller fyra män som försvann i den röda Volvon.

Erik Wikström,
026-15 96 29
erik.wikstrom@gd.se

Mer läsning

Annons