Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två förskolor har blivit en

/
  • Ballonger och gosedjur hör självklart till när det ska firas.Elever från Vasaskolans jazzlinje var på plats och spelade en trumpetfanfar.Vad är väl en invigning utan ballonger! I går förkunnade Margit Bojang att Staffansbackens förskola var officiellt invigd.
  • Zerin och Khalil Bahzad tycker att allt har fungerat bra efter sammanslagningen med Staffanssalen.
  • När två förskolor blir en ska det självklart firas med tårta.

När två förskolor skulle bli en blev många föräldrar oroliga.
Men på invigningen av Staffansbackens förskola verkade alla vara nöjda.
– Jag tror att barnen får det bra här, säger pappan Khalil Bahzad.

Annons

Förskolan som ligger i källaren på Staffans församlingshem på Brynäs var pyntad med girlanger och ballonger dagen till ära.

Elever från Vasaskolans jazzlinje var på plats och spelade en trumpetfanfar innan föreståndaren Margit Bojang klippte det gulblåa band som var upphängt i foajén.

– Jag hade tänkt att ett barn skulle få klippa bandet men det blev mest rättvist om jag använde saxen, förklarar hon.

Nyinvigning av lokalerna blev det sedan Staffansbacken tagit emot barnen från den andra kristna förskolan Staffanssalen som nyligen lades ned.

Båda förskolorna drevs i Staffans församlings regi men eftersom Staffanssalen länge tampats med en sviktande ekonomi beslutade kyrkorådet att förskolorna skulle slås ihop.

– Staffanssalen hade fullt medan vi hade åtta platser över. Nu när vi har slagit ihop förskolorna så kommer vi att ha en högre personaltäthet, säger Margit Bojang.

Trots att många föräldrar tidigare varit mycket upprörda lyste alla arga känslor med sin frånvaro i går.

Khalil Bahzad, vars dotter Zerin går på Staffansbacken, var mycket ledsen när han fick höra talas omatt det skulle bli en sammanslagning.

– Tidigare var det väldigt få barn. Det var nästan som ett litet hem. Därför oroade vi oss mycket, men det har faktiskt blivit jättebra. Maten är bra, det är rent och hygieniskt och bra personal, säger han.

Mats Olsson som var på invigningen tillsammans med sin son Karl tycker också att allt har fungerat bra efter sammanslagningen.

– Karl har inte varit mer stressad än innan. Barn vänjer sig ganska snabbt vid förändringar. Sådant här löser sig alltid, säger han.

”Tidigare var det väldigt få barn. Det var nästan som ett litet hem. Därför oroade vi oss mycket, men det har faktiskt blivit jättebra.”

Khalil Bahzad

förälder

Mer läsning

Annons