Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två förvaltningar blir en

/
  • Karin Fält, Birgitta Lingvall och Annelie Höök som jobbar på Geografisk information har redan vant sig vid det nya namnat på förvaltningen, Samhällsbyggnad.
  • Trollkonstnären Tobias Chilli, underhöll under invigningen.
  • Den nya förvaltningen invigdes med en skål, av förvaltningschefen Elisabet Jonsson.

Vid nyår slogs Tekniska kontoret och Bygg & Miljö ihop till en förvaltning, Samhällsbyggnad Gävle.
I går firades sammanslagningen med bubbel och trollerikonster i Spegel­salen.

Annons

– Vi ska ha helheten i tankarna hela tiden, sa Elisabet Jonsson i sitt tal, som hon höll i egenskap av chef för den nya sammanslagna förvaltningen, efter att tidigare varit chef för Bygg & Miljö

Samhällsbyggnad Gävle har cirka 230 anställda efter sammanslagningen.

De allra flesta, cirka 150 personer, sitter i förvaltningshuset. Resten är anställda hos Markbyggarna som har lokaler på Näringen.

Den nya förvaltningen har tio avdelningar, men elva avdelningschefer eftersom det – än så länge – finns två administrativa chefer, Inger Malmborg och Tuija Otterstam.

Övriga avdelningschefer är bygglovschefen Åsa Larsson, planchefen Petter Jonegård, gatu- och parkchefen Hans-Olov Åström, CIS-chefen Fredrik Ekberg, lantmäterichefen Kjell Blomberg, chefen för markbyggarna Markus Walldén, mark- och exploateringschefen Lennart Emretsson, miljöchefen Eva Brännlund samt trafik- och tillståndschefen Helena Werre.

Det politiska ansvaret för den nya förvaltningen är fortfarande delat på två nämnder, Byggnads- och miljönämnden, och Tekniska nämnden, som har samma ansvarsområden som tidigare.

Mer läsning

Annons