Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Undermåliga badrum anses ”godtagbara”

De två badrummen i lägenheten i Andersberg har inte rustats på över 20 år. Mattor och tapeter är slitna och har delvis släppt.

Men hyresnämnden anser att skicket är godtagbart och avstår från att kräva att Gavlegårdarna ska renovera.

Annons

Hyresgästen flyttade in 2008. Han hade då fått besked från det kommunala bostadsbolaget att lägenheten stod på tur att rustas. Särskilt badrummen på övervåningen och nedervåningen var i dåligt skick.

När hyresgästen senare drev på om rusten blev svaret att det inte fanns några pengar. Gavlegårdarna har i efterhand uppgett att en rust kan bli aktuell först 2013 eller 2014.

Hyresgästen vände sig till hyresnämnden, den instans inom domstolsväsendet som medlar i bostadstvister. Han ville att hyresnämnden skulle beordra Gavlegårdarna att rusta badrummen inom ett halvår. Han framhöll att tapeter och golvmatta är så slitna att det är svårt att städa. På golvet syns rostfärgade märken efter en utbytt toalettstol.

Men i en dom skriver hyresnämnden att helhetsintrycket ändå måste ses som godtagbart. Svårigheterna med rengöring kan inte vara så stora att de utgör ”hinder och men i nyttjandet” av lägenheten.

Inte heller löftet om att lägenheten stod på tur att rustas anser hyresnämnden är tillräckliga skäl för att kräva en snabb renovering.

Mer läsning

Annons