Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga fotbollstalanger ska lära av proffsen

/
  • Mart Sundkvist-Box, 15, och Josefine Blom, 13, tränar på finter medan fotbollstränaren Anders Hermansoninstruerar på Åbyvallen i Valbo där det just nu hålls fotbollsskola för ungdomar.
  • Coerver Coaching lockar många deltagare – 35 elever hade sökt sig till fotbollsskolan i Valbo för att bli bättre spelare.

På Åbyvallen i Valbo tränar just nu 35 ungdomar på fotbollsskola.

Med hjälp av Coerver Coaching som är världens största globala fotbolls­utbildningsprogram ska spelarna bli bättre som ­individuella fotbolls­spelare.

Annons

Ungdomarna är födda mellan 1996 och 2002 och kommer från klubbarna Valbo FF, Forsbacka IK och Överhärde IK. På fotbollsskolan får spelarna varje dag träna på individuell teknik med utbildade tränare.

– Vi jobbar med individuell skicklighet för varje spelare, säger fotbollstränaren Anders Hermanson.

Fotbollskolan med Coerver Coaching var i Valbo även förra sommaren och konceptet verkar ha gått hem hos spelarna. De uppskattar den kreativa träningen.

– Man lär sig nya saker varenda dag på fotbollsträningen och det är kul att dribbla, säger Nova Bergström, 9 år.

För GD:s utsända team visade Mart Sundkvist-Box, 15, och Josefine Blom, 13, upp finterna ”saxen” och ”step over” som de fått lära sig på fotbollsskolan.

– Man får öka sin förmåga i att dribbla och finta, och man lär sig mer än på en vanlig fotbollskola, säger Mart Sundkvist-Box.

Henrik Mauritzen, 13, från Valbo FF, gillar att dribbla och tycker att träningen på Åbyvallen med fotbollskolan ger resultat.

– Det är kul att träna på samma finter jag sett min idol Lionel Messi göra. Att spela smålagsspel är också kul, säger han.

Mer läsning

Annons