Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga män döms för misshandel

Två killar i 20-årsåldern och en kille på 16 döms efter att ha misshandlat en jämnårig. De tre killarna finns sedan tidigare i belastningsregistret.

Annons

En dispyt hade ägt rumt några dagar innan och tre killar, 22 och 16, kom i slutet av maj till en park i Gävle. I parken sitter en kille som snart ska bli misshandlad. De tre killarna ville reda ut konflikten men började i stället diskutera. Snart slår en av killarna ett slag med öppen hand mot killens ansikte och han faller sedan till marken.

Vad som händer sedan är oklart, uppgifterna går i sär. Killen som blivit slagen säger till en början att han fått flera sparkar och slag mot kropp, huvud och ben. Några veckor före huvudförhandlingen ändrar han sig och säger att han blivit utsatt för ett mer omfattande våld. Några skador från misshandeln har inte dokumenterats.

I förra veckan kom domen. Tingsrätten i Gävle menar att misshandeln varit ringa men eftersom de tre killarna tagit sig till platsen tillsammans under omständigheterna så skulle de ha varit beredda på att det skulle kunna bli bråk.

De tre dömda killarna förekommer i belastningsregistret sedan tidigare. En av dem får nu fängelse i två månader och killen som gav det första slaget får skyddstillsyn och ska gå i behandling för sina missbruksproblem. Den 16-åriga killen får ungdomsvård.

Även en fjärde person nämns i domen. Det var i början av juni som en 17-årig kille tjuvkopplade en bil som han och några andra personer sedan körde runt med på gator i Gävle. 17-åringen döms nu för händelsen samt för rattfylleri och narkotikabrott.

Mer läsning

Annons