Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomarnas fiskeutrustning stals.

/
  • Magnus Melin hade tagit hem fiskeutrustningen för att gå igenom den, Men under natten stals den ur Gavlefastigheters jourbil
  • Fiskespöna står kvar i förrådet, men rullarna är stulna, visar Magnus Melin.

I oktober planeras nästa fiskeresa för ungdomar. Men nu har projektets fiskeutrustning stulits.

– Det är inte kul, säger Magnus Melin, eldsjäl i Skadegörelseprojektet.

Annons

Fiskerullar för mellan 10 000 och 20000 kronor stals ur bilen hemma vid Magnus Melins bostad natten till onsdagen. Han hade tagit hem den för att gå igenom utrustningen,.

– Vi har köpt in utrustningen för att ungdomar som inte har någon egen ska kunna följa med på våra resor. Det är meningen att vi ska göra en ny resa i oktober så jag hoppas att dom som tog den lämnar tillbaka den. Det är ungdomarnas utrustning, säger han.

Magnus Melin arbetar med larm och säkerhet på Gavlefastigheter och varit engagerad i Skadegörelseprojektet ända sedan det startades efter branden i Björsjöskolan för några år sedan.

– Efter branden satt jag och pratade med ungdomarna i Björsjö några kvällar. Eftersom jag tidigare jobbat på Humlan kände jag en del av dem och de visste att jag gillade fiske. Här finns så lite att göra, kan du inte ordna en fiskeresa, sa de. Det var början, berättar han.

Sedan dess har det blivit flera fiskeresor, de flesta till fjällen. Resan för fjorton dagar sedan gick till Fyrväpplingen i närheten av Hallstavik. De tio pojkarna, personal från Helges och Magnus Melin tältade tre nätter och fiskade om dagarna.

– Min roll är att jag hjälper till med fisket och så pratar jag om det här med skadegörelse. Vi vill att de som är med ska förstå hur mycket skadegörelsen kostar och vad som händer om de åker fast och att de ska sprida det de lär sig till andra, berättar Magnus Melin.

Skadegörelseprojektet, som Gavlefastigheter driver tillsammans med fritidsgårdar och skolor, har varit framgångsrikt. Skadegörelsen har minskat betydligt i de stadsdelar där man arbetar.

Mer läsning

Annons