Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upprörda känslor på Milbo

/
  • Elevrådets ordförande Samuel Hillman, My Aréen-Westberg och Kickan Jäderberg i föräldrarådet, var alla upprörda i går efter mötet med biträdande rektorn Stefan Grybb.

Känslorna var i går upprörda bland elever och föräldrar efter ett möte om omplaceringarna av de två lärarna på Milboskolans högstadium.

– Det här är en katastrof för eleverna och en skandal att det har gått till på det här sättet, säger föräldern My Aréen-Westberg.

Annons

Föräldraråd, elevråd och lärare kallades i torsdags eftermiddag till mötet av biträdande rektor Stefan Grybb.

Efter mötet, som inte var öppet för medierna, var deltagarna uppenbart besvikna.

– 65 procent av eleverna når målen. Det betyder att 15 av 43 inte gör det. Då tar man bort just de resurser som jobbar med det, mitt i terminen. Samtidigt har man känt till läget och att de här lärarna skulle omplaceras sedan före jul, säger Kickan Jäderberg.

My Aréen-Westberg är upprörd över den dåliga informationen.

– Varför inte bjuda in föräldrarna redan i höstas, då man ju visste allt. Till att börja med hade inte vi föräldrar känt till det här om det inte varit för att Joel Lindgren, en av lärarna som får sluta, själv berättade för eleverna. I går eftermiddag kallades vi till det här mötet då vi på en timme ska komma med förslag hur vi ska lösa det. Det är ju fånigt.

Kickan Jäderberg tycker att rektor och biträdande rektor borde backa upp eleverna bättre.

– Skolan måste våga agera för elevernas räkning och inte bara gömma sig bakom siffror. Eleverna har rätt till särskilt stöd enligt lagen. Vi vill se, konkret, hur de tänker säkerställa det.

Även elevrådets ordförande Samuel Hillman var upprörd i går.

– Det goda ryktet den här skolan har haft de sista åren, det är tack vare de lärare som nu försvinner härifrån. Sen hur det här har gått till... Stefan Grybb står och tjatar om att det är så viktigt med en demokratisk process. Men det är ju just det vi inte har fått. Vi borde ha fått veta redan i höstas. En demokratisk process är inte ett möte på en timme i sista minuten, då allt redan är klart.

Mer läsning

Annons