Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utlovad check ännu inte visad

GÄVLEIngegerd Lindberg är den bilägare vars tvist med Lundbergs Bilverkstad ledde till att företaget svartlistades av Konsumentverkets tidning Råd och Rön. Lundberg har fortfarande mer än ett år efter beslutet inte återbetalat den del av räkningen Allmänna reklamationsnämnden, ARN, rekommenderat att han ska göra.

Annons
GD skrev i söndags om Ingegerd Lindberg och andra missnöjda kunder hos Lundberg. Verkstadsägaren Jörgen Lundberg deklarerade i artikeln att en check sedan länge ligger och väntar på Ingegerd Lindberg men att hon inte tycks vara intresserad av pengarna.
- Det är klart att jag gärna vill ha tillbaka pengarna, säger Lindberg.

Nytt försök
När hon kom läste artikeln i GD bestämde hon sig för ett nytt försök att få de drygt tre och ett halvt tusen kronor ARN anser hon bör få..
Bilen var inlämnad under hösten 2000. Lundbergs verkstad lyckades inte hitta felet. När ägaren hämtat bilen och betalat räkningen kom hon bara till Forsbacka. Därifrån blev det bärgning till Kroons. Där fann man ett fel i en kabelhärva. Härvan byttes ut och efter detta gick bilen klanderfritt.
Ingegerd Lindberg anmälde Lundbergs och ARN gav henne rätt förra våren. Bilägaren gjorde ett antal försök att få ersättning. Efter många turer lämnade hon ett kontonummer som Lundberg begärt för att kunna kunde sända henne pengarna. Sen gav hon upp, förklarar hon. Lundberg å sin sida säger sig aldrig ha fått något kontonummer att betala till..
Efter senaste artikeln besökte hon verkstaden i sällskap med sin syster för att på nytt söka få den check som påstås ligga och vänta på henne.

Vill ha bort svartlistning
- Då förklarade Lundberg att han minsann inte tänkte betala mig förrän svartlistningen var borta. "Det är ditt fel att jag hamnade där" sa han också enligt Ingegerd Lindberg.
Hon tror inte längre att hon någonsin kommer att få någon kompensation av Lundberg.
- Anledningen till att jag nu ändrat mig och träder fram i tidningen är att jag på det sättet hoppas kunna hjälpa andra att inte hamna i samma situation som jag, säger hon.
Efter Ingegerd Lindbergs fall har Lundbergs Bilservice fällts ytterligare en gång i ARN.
Inte heller den kunden har så här långt fått någon kompensation.


OLLE HILDINGSON

Mer läsning

Annons