Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utmärkt samarbete - snart upphör det

GÄVLE
Kommunen förlänger inte sitt avtal med Gävle & Co om bland annat driften av turistbyrån i centrala Gävle.
Därmed upphör avtalet vid årsskiftet, efter totalt sex år.

Annons
Det handlar dock inte om att kommunen skulle vara missnöjd med företagets arbete.
- Nej, vi har haft ett alldeles utmärkt samarbete med Gävle & Co som entreprenörer, säger informationschefen Anna Östman
- Det pågår en diskussion med övriga kommuner i Gästrikland om att gemensamt upphandla turistverksamheten. Då kan det ju bli Gävle & Co igen, påpekar hon.
Vid företaget har man varit förberedda på att kommunen skulle ta det här beslutet. Anders Svensson säger att det är naturligt att man försöker samarbeta om turistfrågorna i landskapet.
- Näringsidkarna vill att man ska samla krafterna. Det skapar en bättre grund för turismen. Och vi kommer definitivt att vara med och konkurrera om uppdraget för hela landskapet. Vi känner oss starka där, konstaterar Anders Svensson.
Gävle & Co har sju anställda. Förutom att driva turistbyrån ligger det även på företagets lott att marknadsföra kommunen för att locka besökare.
Vad som händer om man inte vinner upphandlingen kan Anders Svensson inte svara på. Men han säger att det i så fall bara är att gratulera vinnaren och önska turistnäringen lycka till.
Det är dock inte säkert att det blir en gemensam upphandling mellan gästrikekommunerna. Hittills är det bara Gävle som gett klartecken.
I Hofors, Ockelbo och Sandviken är det kommunerna själva som bedriver turistverksamhet och de har ännu inte tagit ställning till förslaget.
Anna Östman räknar med att det ska bli klart under våren om det blir någon gemensam upphandling.
I Gävle är man i alla fall beredda.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons