Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V75-fest med vinst och förlust

/

Per Larsson har varit travintresserad sedan 1948.

Carina Svahn gjorde sitt första besök på travet. I går var det V75 i Gävle.

Annons

Termometern visar –7 när den första avdelningen startar. När startbilen kör bort hörs hovarna trumma mot den frusna sanden när hästarna forsar fram med ångande andedräkt och fladdrande manar.

Efter två varv är Västerbo Highflyer först över mållinjen. Susanna Nilsson Lundahl och Annelie Lingvall har följt loppet ute. De började spela på trav när de var arbetskamrater på Sörby handelsträdgård för många år sedan. Nu jobbar de inte längre ihop, men fortsätter att hålla kontakt med det gemensamma intresset.

– Vi tippar varje vecka, säger Susanna Nilsson Lundahl.

Då ringer de berättar Annelie Lingvall. Ses gör de när det är trav i Gävle, ett par gånger om året.

– Då är vi med! utbrister Susanna Nilsson Lundahl, glad när Divine Razz som de satsat på springer först över mållinjen i andra omgången.

Carina Svahn blev också jublande glad, men sedan visar det sig att det inte var den häst hon satsat på som vunnit. Hon var på travet för första gången, i sällskap med Jonny Olofsson, som däremot satsat på den vinnande hästen, och Linnea Sköld.

– Vi fick för oss att vi skulle göra något nytt i livet, skrattar Carina Svahn.

– Det är roligare live än på tv, konstaterar Linnea Sköld.

Längst fram på den välbesatta läktaren en trappa upp sitter Per Larsson och väntar på tredje omgången. Han är däremot en van travbesökare.

– Jag hade en granne som vann 1948.

Då hade Per Larsson precis gjort lumpen och travintresset har följt honom sedan dess.

– Jag har varit resande och jag lade alltid natten där det var trav.

Nu har han passerat 85 och spelet lockar fortfarande. Med ålderns rätt ser han mest trav på tv numera, men går i Gävle när det är på dagtid. Kusken avgör vilka hästar han satsar på.

En stund senare applåderar publiken när Caddie Comet springer in som segrare i den tredje omgången, med Jorma Kontio i sulkyn. Per Larsson har ännu en gång satsat rätt.

Mer läsning

Annons