Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vaknade av misshandel

En Gävlebo vaknade av att en 33-åring satt grensle över honom i sängen – han fick sedan sitt näsben knäckt av upprepade knytnävslag.
Nu har tingsrättens dom fallit över 33-åringen och hans kumpan.

Annons

Den 33-årige mannen från Valbo har dömts till fängelse i ett år och tre månader för grov misshandel, hemfridsbrott och försök till utpressning. Hans medhjälpare, en 31-åring, döms för medhjälp till grov misshandel och hemfridsbrott och får villkorlig dom med samhällstjänst i 120 timmar.

GD har tidigare berättat historien – som är som hämtad ur en skräckfilm.

Mannen hade bjudit till fest i hans och sambons lägenhet i centrala Gävle en kväll i september. Under kvällen blev han osams med en 33-årig man, som fick lämna festen.

Så småningom hade alla festdeltagare gått hem. Gävlebon och hans sambo somnade på sängen.

De vaknade upp till en mardröm.

33-åringen, som klättrat upp på ett stuprör till balkongdörren som han tagit sig in genom, satt grensle över Gävlebon. Han slog honom ett flertal gånger i ansiktet så att blodet sprutade från Gävlebons krossade näsa.

Under tiden såg sambon silhuetten av en person som satt på sängkanten: 33-åringens 31-årige kumpan som släppts in genom ytterdörren.

Kumpanen sa åt sambon att inte kontakta polisen.

Gävlebon togs sedan med till köket, där han blodig fick ta emot 33-åringens önskemål: Mannen som nyss misshandlat honom i hans eget hem, då han låg i sängen tillsammans med sambon, ville ha månatliga utbetalningar om 5 000 kronor.

Men i stället för pengar fick 33-åringen en polisanmälan mot sig.

Tingsrätten dömer de två männen att tillsammans betala drygt 38 000 kronor i skadestånd till Gävlebon och drygt 15 000 kronor till sambon.

Mer läsning

Annons