Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänsterpartiet tappade bort två namn

GÄVLEVänsterpartiet måste trycka om 659 000 valsedlar till landstingsvalet. En miss med två namn som saknas gör att man får en tråkig extra kostnad på över 25 000 kronor och att förberedelsearbetet inför valet tar längre tid.

Annons
- Jag hörde att det blev lite stressigt för dom nu. De som arbetar med valet blev förstås inte så glada. Mig bekymrar det inte så mycket, säger Birgit Boström från Gävle.
Hon har blivit nominerad på 32:a plats på landstingslistan, men fanns inte med på de hundratusentals valsedlar som tryckts upp. Även Anna Fält, från Bergvik, som skulle vara med på sjätte plats saknades.
Listan mejlades
Borttappandet av deras namn ska ha skett när listan mejlades från partiorganisationen till länsstyrelsen. Partiet tar själva på sig missen. Nu får man göra om själva tryckningen av de 659 000 valsedlarna. Men det ska inte vara något problem att få allt klart i tid innan valet tror man från vänsterpartiet.
Birgit Boström satsar inte så hårt på landstingspolitiken. Sannolikheten att komma in från en 32:a plats är mycket liten. Hon ligger något bättre till på kommunlistan, 21:a, men får svårt att behålla den plats hon har idag i kommunfullmäktige. Hon tror dock att hon får behålla sina uppdrag i barn och ungdomsnämnden och kultur och fritid.
- Jag är nog mest intresserad av att ta mig in i riksdagen, säger hon. Men även där är hon långt ner, som nummer 15.


MATTIAS JONSSON
026-15 96 37
mattias.jonsson_gd.se

Mer läsning

Annons