Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vapenknall rätt i ansiktet

En 16-åring ska ha avlossat ett skjutvapen framför ansiktet på en man och ha krävt honom på pengar.

Han och fyra andra Brynäsungdomar åtalas nu för flera brott.

Annons

Det är fem ungdomar mellan 15 och 17 år, samtliga hemmahörande på Brynäs, som nu åtalas på en rad punkter.

Den allvarligaste gäller en händelse i juni i närheten av Stenebergsskolan på Brynäs.

En 16-årig pojke ska då ha av avfyrat ett skjutvapen framför ansiktet på en 18-årig man. Han ska sedan på nytt ha riktat vapenmynningen mot 18-åringen och krävt att få pengar vid ett visst klockslag.

Troligtvis var det knallskott som avfyrades.

Offret har vittnat om att smällen från skottet var kraftig och fick det att ringa i hans öron. Åtalspunkten gäller försök till grov utpressning.

Pojken misstänks även för att ha försökt stjäla en personbil utanför Gevaliafabriken samma månad, och tillsammans med tre av de andra åtalade ska han ha gjort inbrott på Brynäsvallen i början av juli.

De ska bland annat ha stulit läskedrycker, godis, glass, fotbollar, kläder och väskor. Det sammanlagda värdet på stöldgodset uppskattas till några tusen kronor.

Ett par av ungdomarna ska ha genomfört ett liknande inbrott på ungdomsgården Brynjan i maj. Då blev bytet ett par handkontroller till en spelkonsol, ett tv-spel, läsk och bakverk för några hundra kronor.

Den yngsta av ungdomarna åtalas även för olovlig körning efter att ha kört klass 2-moped på Brynäs vid ett par tillfällen.

Mer läsning

Annons