Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vardagshjälte skottade åt Bo

/

Efter artikeln om Bo Simeon Eriksson och Ale Larsson som inte fått hjälp med snöskottningen är det många som hört av sig. Rutger Olsson, 71 år, har själv varit där och skottat.

Annons

När Rutger Olsson läste artikeln om problemen med snöskottning tog han bilen ut till Bo Simeon Eriksson.

– Jag agerade bara som medmänniska. Man ska ju tänka på folk som är sjuka. Nu kommer han ut till vägen och fram till brevlådan.

Han är pensionär och frisk som en nötkärna.

– Jag är ju själv gammal men har inga krämpor. I stället har jag överskottsenergi i kroppen. Jag tränar på gym klockan sex varje morgon fem dagar i veckan.

Han är inte den enda som har hört av sig. Hans Elmertoft och Roger Nilsson har frågat efter adresser för att åka dit och hjälpa dit.

– Jag blev arg när jag läste om artikeln om Bo Simeon Eriksson och Fixar-Malte som skulle ha skottat åt honom, jag skulle gärna handskotta åt dem, skriver Hans Elmertoft som i skrivande stund är i Skutskär och hjälper en äldre dam med snöskottningen.

Även kommentarer som försvarar Fixar-Malte har kommit in. Florindo de Sanctis som tidigare varit verksamhetschef på Varva där Fixarteamet ingår understryker hur många som uppskattar tjänsten.

– Det är otroligt många som är tacksamma för att de kan bo kvar längre i och med att de får hjälp av Fixar-Malte. En del tror att Fixar-Malte ska kunna komma på en gång och hjälpa dem men så fungerar det inte, säger han.

Mer läsning

Annons