Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våren har kommit till teatern

/
  • Strax innan biljettkassorna öppnade i går vid lunchtid köade en tapper skara utanför Gävle teater, påklädda för att klara den nollgradiga temperaturen. Foto: Leif Jäderberg

GÄVLE 23 tappra teaterintresserade, bevakade sin plats i kön redan innan kassorna öppnade. Gävle teater hade biljettsläpp till vårsäsongens föreställningar i går.

Annons
Kön var inte lika lång som tidigare år, något som beror på den ökade mängden försäljningsställen, säger Anders Weick som är intendent på Gävle teater. Internet, turistbyrån, ATG-ombud och Konserthuset är andra kanaler man kan få sina biljetter genom i dag.

Ralf och Ulla-Britta Sikström brukar annars boka sina biljetter både via internet och BiljettDirekt, men i går valde de att bege sig till det traditionsenliga biljettsläppet.
- Det blir lite billigare, sa Ralf Sikström
- Och så träffar man alltid trevliga människor här, tillade Ulla-Britt Sikström.
De hade turen att hamna långt fram i kön och fick tag på biljetter till alla de åtta föreställningarna som de vill se. Även till föreställningen "Kvinnor på en bro" som sålde slut på knappa två timmar.

Andra populära föreställningar som sålde bra är "densomleverfar.se" med Ronny Eriksson, "The Score" med Bounce Streetdance och picknickteatern "Bland slemsvampar och nakensnäckor". Under sen eftermiddag i går fanns endast ett fåtal biljetter kvar till dessa.
Sista biljetterna till "Vem är rädd för Virginia Wolf" och "Elling", gick också åt tidigt, men dessa har funnits till försäljning ett tag.

Karin Forslund

Mer läsning

Annons